Antirasismi ammatillisessa oppilaitoksessa -seminaari toteutettiin 10.3.2020

 Luulot pois!  Yhdessä elämisen taitoa ammatillisella toisella asteella

        Antirasismi ammatillisessa oppilaitoksessa -seminaari 10.3.2020

Meillä oli hieno seminaari tiistaina 10.3.2020: "Antirasismi ammatillisessa oppilaitoksessa". Alkupaloiksi tutustuimme toisiimme hyvien kysymysten kanssa, sitten päivän tärkein: Michaela Moua perehdytti rasismin vaikutuksista opiskelijoiden mielenterveyteen: Tämä on sellainen asia, jonka minusta jokaisen - ihan jokaisen, riippumatta työstä - kuuluisi tietää ja miettiä! Antirasistinen yhteiskunta on utopiaa nyt, mutta sen todeksi tekemiseen tarvitaan meitä kaikkia.

Sen jälkeen perehdyimme kolmessa työryhmässä rasismiin puuttumiseen, vihapuheeseen ja harjoittelimme metapuhetta yhtenä puuttumisen välineenä.

Ja antoisaksi lopuksi improvisaatioteatteriduo Häpeämättömät tiivisti päivän annin napakasti humoristisiin vuorovaikutustilanteisiin - vaikka asia on vaikea ja haastava, sitä voi lähestyä myös huumorin keinoin! Sitten otettiin kaikki mukaan "taikaluuta", jolla voi pyyhkiä pölyttyneet ja rasistiset asenteet ja oletukset nurkkia myöten pois.

Lämmin kiitos päivästä kaikille yli 50 osallistujalle!

Terveisin Eila Isotalus, Unidos Oy

* Unidos Oy on yhtenä toimijana opetushallituksen rahoittamassa "Luulot pois! Yhdessä elämisen taitoa ammatillisella toisella asteella" -hankkeessa, jonka tarkoituksena on loppupeleissä vähentää opiskelijoiden ammattikouluissa kokemaa rasismia. Siksi koulutamme ammattikoulujen opettajia, johtoa ja tukihenkilökuntaa antirasistiseen työotteeseen niin opetuksessa, ohjauksessa kuin johtamisessa. Hankkeen koordinaattorina on Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu ja mukana myös Rauhankasvatusinstituutti.